Inspiroi arkkitehteja – kerro mitä sinä haluaisit Uuden Kansallisen olevan?

Uusi Kansallinen luo oman aikamme Suomi-kuvaa. Kansallismuseo haluaa kulttuurisesti kestävää tulevaisuuden Suomea. Museon toiminta alleviivaa suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan monimuotoisuutta, ja uudisrakennus ilmentää ympäristömyönteisen rakentamisen arvoja.

Kansallismuseon tuleva kokonaisuus, nykyinen päärakennus, lisärakennus sekä pihapuisto, on toiminnallinen ja arkkitehtoninen uudelleentulkinta siitä, mikä on meille tänä päivänä tärkeää.

Joten mitä sinä tekisit? Minkälaiseen käyttöön uuden rakennuksen ja pihan haluaisit? Entä mitä kansallinen sinulle tänään tarkoittaa?

 Selaa ideoita ja ehdota omaasi!

Jaa ideasi
Dela dina idéer
Share your ideas

  • Sallitut tiedostomuodot: jpg.
    Suurin sallittu tiedostokoko 20MB. Sallittu tiedostomuoto jpg.

Yleisön ideoita Uudesta Kansallisesta

Olisi ihanaa, jos ravintolassa olisi paljon ikkuna-alaa ja ympärillä oleva luonto olisi osa ravintola/kahvilakokemusta.

Mielestäni vanha muuri pitäisi ehdottomasti säilyttää, ja uudisrakennuksen pitäisi olla vanhaa rakennusta kunnioittava, eikä mikään leegopalikka. En nähnyt yhtään ehdotusta mikä oli miellyttävä.

Älkää unohtako meitä, jotka haluamme matkoillamme tutustua nimenomaan kyseisen maan historiaan museoiden kautta – ei siis pelkkää lähihistorian nostalgisointia! Tätä odotan juuri Kansallismuseolta.

Mehiläisiä pölyttämään kaupunkikasveja

Pihalla & sisällä pitäisi olla tilaa myös lapsille. Tilaa, jossa voi kiipeillä (lapset haluavat kiipeilytelineitä!) oleskella, viettää aikaa ja jopa juoksennella. Jossa lapsi ei olis väärässä paikassa

Tilaa toimia opetusryhmien kanssa: työpajatiloja, tiloja syödä eväitä, ryhmille omat narikat, joissa isot kaapit repuille, koko ryhmän vaatteille lukittava naulakko. Isot wc-tilat.

Interaktiivisia näyttelyitä, jotka yhdistävät eri taiteenlajeja tietoon ja tuovat historiaa eläväksi kaikilla aisteilla. Jos tekniikkaa, niin luotettavaa sellaista.

Tilaa, jossa pääsee itse tekemään historiaa. Kokeilemaan jotain uutta tai jotain vanhaa. Työskentelytilaa myös ryhmien kanssa liikkuville. Vähemmän kaikuvia ja meluisia tiloja kuin nykyisessä museossa

Tiloja opetusryhmien kanssa työskentelyyn. Työpajoja, joissa voisi tutustua entisajan elämään ihan itse koululaisten kanssa. Myös tiloja eväidensyöntiin ja ryhmän kanssa työskentelyyn olisi hyvä olla.

Uudessa museossa voisi olla näyttely vaatteista ja tekstiileistä. Mielellään Vaatteet elävästi esillä – Viron Kansallismuseon tanssivat mallinuket ovat esim. aivan upeita!

Laadukasta ja aikaa kestävää arkkitehtuuria. Ei riitä, että rakennus palvelee käyttötarkoitustaan. Laajennuksen tulee kunnioittaa olevaa ikonista rakennusta ja tuottaa kokonaisuuteen lisäarvoa.

Viime vuosikymmenten opettamiseen soveltuvia tiloja sisälle ja ulos. Opetukseen tarkoitettuja reittejä joita voisi kisata opiskelijoiden kanssa. Paikka jossa syödä eväitä ulkona kun vierailee museossa