Inspiroi arkkitehteja – kerro mitä sinä haluaisit Uuden Kansallisen olevan?

Uusi Kansallinen luo oman aikamme Suomi-kuvaa. Kansallismuseo haluaa kulttuurisesti kestävää tulevaisuuden Suomea. Museon toiminta alleviivaa suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan monimuotoisuutta, ja uudisrakennus ilmentää ympäristömyönteisen rakentamisen arvoja.

Kansallismuseon tuleva kokonaisuus, nykyinen päärakennus, lisärakennus sekä pihapuisto, on toiminnallinen ja arkkitehtoninen uudelleentulkinta siitä, mikä on meille tänä päivänä tärkeää.

Joten mitä sinä tekisit? Minkälaiseen käyttöön uuden rakennuksen ja pihan haluaisit? Entä mitä kansallinen sinulle tänään tarkoittaa?

 Selaa ideoita ja ehdota omaasi!

Jaa ideasi
Dela dina idéer
Share your ideas

  • Sallitut tiedostomuodot: jpg.
    Suurin sallittu tiedostokoko 20MB. Sallittu tiedostomuoto jpg.

Yleisön ideoita Uudesta Kansallisesta

Viime vuosikymmenten opettamiseen soveltuvia tiloja sisälle ja ulos. Opetukseen tarkoitettuja reittejä joita voisi kisata opiskelijoiden kanssa. Paikka jossa syödä eväitä ulkona kun vierailee museossa

Kunhan rakennetaan miljööseen sopiva, perinteistä arkkitehtuuria kunnioittava lisärakennus. Ei mitään mahdollisimman laatikolta näyttävää tönöä, joka ”heijastaa aikaansa” tai muuta yhtä typerää.

Kansallismuseossa käynti on opetuksellisesti tärkeää kaikille koululaisille. Museossa tulee olla hyvät tilat monipuoliseen työskentelyyn kouluryhmän (30 oppilasta) kanssa.

Jos halutaan jotain uutta ja innovatiivista, niin rakentakaa vanhainkoti siihen museon pihalle ja kärrätkää mummelit päivisin pihalle kertomaan lapsille tarinoita. Siinä olisi sentään jotain sisältöä!

Livekuvaa Suomen eri kolkista isoilla näytöillä

Suomalaisia keksintöjä ja keksijöitä

Uusi kansallinen voi olla yhtä hyvin myös pidemmälle menevää historiaa: ne haarniskat, tykit ja riimukivet ovat kiinnostavia – erityisesti lapsille.

Mediaanisuomalainen? Ja läpileikkaus suomalaisen teinin kulttuuriin. 2020, 2015, 2010, 2005,… esim. mitkä sovellukset, tähdet, pelit, vitsit, tuotteet inside-jutut ollu kellekin ikäpolvelle tärkeitä

Toivoisin jotain kuten Dublinin suursuosittu Epic-museo. Interaktiivinen kiva näyttely joka kertoo irlantilaisten (siirtolaisten) vaikutuksesta maailmalla. https://epicchq.com

Museot voisi itse synnyttää ilmiöitä. Nyt ikuistetaan asioita ja hyvä niin, mut vois viedä asioita itse eteenpäin. Esim. kun puhutaan mitä jengi söi 1500 luvulla niin vois tehdä maistiaisia kahvilaan?

Uudessa Kansallisessa voisi olla kuten Taitaiden yönä mennävuosina tanssi-installaatioita, joita sai tilata omaan kotiinsa. Vähän kuin joulupukki. Paitsi ilmainen ja hyvää sisältöä. Museo goes home.

Näyttely jonkun ajan suomesta kutsuu kävijän syömään, juomaan, asumaan (parin huoneen hotelli sisäpihalle?), tekemään töitä ym kuin aikalainen. Menee vähän larppaukseksi mutta kiinnostavaa ja uutta.