Käpy

Lataa koko työ (PDF)

3 kommenttia aiheesta “Käpy”

  1. Tämä mielenkiintoinen vihreän vesisäiliön ehdotus tuo uuden rakennuksen sisäpihan keskelle ja yrittää sitten tehdä sen vähemmän näkyväksi vihreällä katolla ja maanläheisillä ikkunattomilla seinillä. Suunnitelma on samanlainen kuin puolikuun muotoiset talot, kuten Ken Shuttleworthin (1997) ja vastaavien myöhempien mallien kaltaiset. Valitettavasti ilmakuva näyttää paljon miellyttävämmältä kuin jalankulkija, jossa muoto ei ole niin kaunis ja jännittävä.
    Lisäksi rakennus näyttää bunkkerilta tai vesisäiliöltä useimmilta muilta puolilta, eikä sitä näy kuvissa. Sen minimalistinen tyyli on liian kliininen ja haluaa olla hyvällä paikalla – sekä ulko- että sisätiloissa.
    Sisätilojen näkökulma (sisääntulopaikka) on köyhyydessä melko epämiellyttävä – kaarevan puun reunustaman katon vaikutus ei ole kovin näkyvä. Mutta se voisi olla enemmän vikaa esityksestä (väärä kamera-kohdepiste) kuin suunnittelussa. Rakennuksen keskeinen sijoitus estää mahdollisuuden käyttää pihaa suurille, yhtenäisille kokouksille ja tapahtumille. Kaiken kaikkiaan tämä on taitava muotoilu, jota voitaisiin parantaa lisäämällä siihen lisää draamaa.
    This interesting ”Green water-tank” proposal puts the new building in the centre of the courtyard, and then tries to make it less visible, using the green roof and the earthy-colored windowless walls. The plan is similar to the crescent-shaped houses, like the one of Ken Shuttleworth (1997) and the similar later designs. Unfortunately, the aerial perspective looks far more pleasant than the pedestrian one, where the shape is not so pretty and exciting.
    Moreover, the building looks like a bunker or a water-tank from most other sides, not shown on the images. Its minimalist style is too clinical and wants to be prettied – both the exterior and the interior.
    The perspective of the interior (the entry foyer) is rather unpleasant in its poverty – the effect of the curved timber-lined ceiling is not very visible. But that could be more fault of the presentation (the wrong camera-target points) than of the design. Building’s central positioning obstructs the possibility of using the courtyard for the large, unified gatherings and events. Overall, this is a skillful piece of design, that could be improved by adding more drama to it.

    1. Ehdotus on mielestäni harkitun hillitty ja säästää piha-aluetta. Ikkunaseinä onkin keskitetty sisääntuloaulaan ja kahvilaan. Tuosta perspektiivikovasta se ei oikein avaudu, mutta kun vaivautuu lataamaan koko työn se näkyy toisesta ulkonäkymästä. Konstailematon ehdotus, joka keskittyy olennaiseen.

      1. Piha-aluetta säästävä ehdotus. Lienee myös kustannuksiltaan yksi kohtuullisimmista.

Kommentoi