CO2 PUISTOPAVILJONKI

Lataa koko työ (PDF)

4 kommenttia aiheesta “CO2 PUISTOPAVILJONKI”

  1. Tämä ”VIHREÄ BUNKKERI” -ehdotus ei ole se, mitä kilpailuohjelma halusi. Se vie suurimman osan sisäpihasta, ja rakennuksen, joka on lähes maanpinnan yläpuolella, on valtava irtotavarana ja estää näkymät olemassa olevaan rakennukseen. Kilpailuohjelma näki rakennuksen, joka on pääosin maanalainen. Tämän projektin vihreät seinät näyttävät hyvältä perspektiivikuvassa, mutta eivät tee mitään vähennetäkseen todellisuudessa olevan massakuvan vaikutusta.
    Ehdotuksessa asetetaan rakennuksen yläosassa oleva näyttelyhalli, jossa on kattoikkunat, ikkunat ja tyhjät aukot. Vaikka ohjelma haluaa salin olevan musta laatikko – asia, joka on parasta asentaa maan alle. Hankkeessa näkyy opiskelijataso eikä ammatillinen taso. Esimerkiksi ulkorampilla on aivan liian jyrkkä taso ihmisille (aasit voivat tehdä hyvin), esitetty puulattia ei sovellu monikäyttöön, ehdotetut valkoiset purjeet eivät mene hyvin nykyisen rakennuksen luonteen kanssa , ja sisätiloissa ei ole paeta, jossa on 1000 ihmistä. Onko kirjoittajat kuullut tulesta ja hätätilanteista?
    Yleensä nämä tekijät yrittivät tehdä jännittävän uuden museon. Kirjallisena tehtävänä oli tehdä lisärakennus sali, ravintola ja neutraali monitoimihalli (maanalainen) päärakennuksen tukitoimintoina. Monet muut ehdotukset tekivät saman strategisen virheen.
    This ”GREEN BUNKER” proposal is not what the competition program wanted. It takes up most of the courtyard, with a building which is almost all above ground, has a huge bulk and blocks views to the existing building. While the competition program envisioned a building that is mostly underground. The green walls of this project look good in the perspective picture, but will do nothing to reduce impression of the bulk in reality.
    The proposal puts the exhibition hall on the top of the building, with skylights, windows, and voids to levels below. While the program wants the hall to be a black box – a thing that is best put underground. The project shows a student level, rather than a professional level. For example, the outside ramp has the far too steep grade for humans (donkeys may do fine), the shown timber floor is not suitable for the multi-purpose use, the proposed white sails are not going well with the character of the existing building, and there are no escape stairways anywhere in the interior, where 1000 people will be. Have the authors heard of fire and emergency escapes?
    Generally, these authors tried to make an exciting new Museum. While the written task was to make the annex with the entry hall, restaurant and the neutral multi-purpose hall (underground), as the supporting functions of the main building. Many other proposals made the same strategic mistake.

  2. I don’t see the balustrade on the edge of the roof. So thoughtful. Perfect for those who want to jump.
    En näe kattopinnan reunaa. Joten huomaavainen. Täydellinen niille, jotka haluavat hypätä.

  3. vie kaiken tilan, on ilmeeltään muovinen ja luotaantyöntävä. Ei sovi tänne.

Kommentoi