080854

Lataa koko työ (PDF)

7 kommenttia aiheesta “080854”

  1. This beautifully-presented, green-minded, very thoughtful and imaginative project deserves many more than one vote (as it has now). It even has an underground forest. However, its aerial perspective does not show any exciting shapes, so the public did not pay attention to its values ”behind the first impression”. For example, the glass roof, in the style of Renzo Piano’s studio, looks as the advertisement for the solar collectors. I think that the experience-value of this project warrants its going to the second stage of the competition. With some drama and softness added to the exterior, I would love to see this built. Anywhere.
    Tämä kauniisti esitelty, vihreää, hyvin huomaavainen ja mielikuvituksellinen hanke ansaitsee paljon enemmän kuin yhden äänen (kuten nyt). Siinä on jopa maanalainen metsä. Sen ilmakuva ei kuitenkaan näytä jännittäviä muotoja, joten yleisö ei kiinnittänyt huomiota sen arvoihin ”ensimmäisen vaikutelman takana”. Esimerkiksi Renzo Pianon studion tyyliin kuuluva lasikatto näyttää aurinkokeräinten mainoksena. Mielestäni tämän hankkeen kokemusarvo edellyttää sen menemistä kilpailun toiseen vaiheeseen. Joitakin draamaa ja pehmeyttä lisättiin ulkopuolelle, haluaisin nähdä tämän rakennetun. Missä tahansa.

  2. Todella hieno, jatkoon ehdottomasti. Ilmava ja ei riko nurmikkoaluetta, vaunurakennus jää näkyviin.

  3. There are many fine projects that would unfortunately be much more suitable to Mediterranean climate than to Finland…
    Also, many projects have a building volume in the middle of the courtyard, thus blocking views to ”Vaunuvaja” and reducing the potential activity area for courtyard park events.

  4. Perhaps the landscaped terrain is not such a good idea for people with reduced mobility.